Predstava „Jedan“ (produkcija Festival koreografskih minijatura, trajanje 60 min, na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu 2019. godine) 

Predstava za koju je koreografiju i režiju radila Sanja Ninković, prošlogodišnja dobitnica nagrade Ohrabrenje i solistkinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, inspirisana je temom filma „Jastog“, Jorgosa Lantimosa. 

Predstava je uvrštena u program Beogradskog festivala igre 2020. godine.

Plakat_JEDAN

Vetar (produkcija Monkey, 70 min)

Vetar je dugometražni autorski film Tamare Drakulić. Prikazan je na festivalima u Torinu, Geteborgu i Buenos Airesu. Na beogradskom FESTu osvojio je nagradu žirija u nacionalnoj konkurenciji.

 

Subjektivno- koreografska minijatura - Festival koreografskih minijatura, oktobar 2018.  trajanje  8 minuta 

Koreografska minijatura “ Subjektivno“ (koreografija i režija Sanja Ninković), bavi se promišljanjem teme subjektivnog doživljavanja vremena i istražuje pitanja njegovog protoka. Predstava je na festivalu nagrađena nagradom žirija i nagradom "Ohrabrenje".

O snovima – participativni animirani film 

Animirani film o snovima rezultat je rada sa grupom mladih iz Srbije i mladih koji dolaze iz Sirije, Avganistana, Irana... U pitanju je višemesečni rad koji je podrazumevao radionice na temu interkulturalnosti i integracije, kao i kreativne radionice animacije. Film "O snovima" prikazuje različite priče koje su mladi podelili o tome šta sanjaju dok spavaju ili dok su budni, šta ih opseda i ne da im da zaspu ili ih budi noćima. Učesnici su sami snimali svoje iskaze, koji su potom zajednički animirani. 

Gde je dom – dokumentarni film (produkcija Bg centar za ljudska prava, novembar 2019) – trajanje 55 minuta 

"Gde je dom" je dokumentarni autorski film Saše Perića i bavi se odrastanjem dvojice mladića u beogradskom domu za nezbrinutu decu.  Gotovo 20 godina nakon dolaska u dom oni se prisećaju najranijih dana svog detinjstva, prvih utisaka iz doma, iskustava koja su ih zauvek obeležila, odnosa sa drugom decom i vaspitačima, teških i lepih trenutaka, izazova i prepreka preko kojih su morali preći nakon započinjanja samostalnog života. Kroz njihove priče prelama se jedan poseban pogled na odrastanje i porodicu, prijateljstvo i ljubav, patnju i usamljenost, hrabrost i istrajnost.

gde-je-dom-plakat
KA-SUNCU-Vizual-1024x683

Predstava Ka Suncu: Bajka o dečaku i ljudima koji se plaše  (produkcija Bg centar za ljudska prava, trajanje oko 60 min - autorka muzike)

Predstava, koja kombinuje igrane i animirane delove, je rezultat višemesečnog edukativno-kreativnog rada sa mladima iz izbegličke populacije i Srbije, a poseban akcenat stavlja se na izazove koji stoje na putu ka punoj podršci izbeglicama u obrazovanju. Sam tekst je zajednički razvijan i sniman tokom  edukativnih radionica, a učesnici predstave su kroz radionice animacije postali koautori videa.

Predstava počinje dolaskom novog učenika iz Irana u odeljenje u srednjoj školi u Srbiji. Netrpeljivost, odbacivanje, lični interesi i strahovi su samo neke od  prepreka sa kojima se dečak suočava dok pokušava da se uklopi u novu sredinu. U isto vreme, kroz animirani film, publici se približava iskustvo izbeglištva kroz emotivne pejzaže.